Satoshi Nakamoto brukte en enkelt PC for å gruve 1.1M Bitcoin

Sergio Dermain Lerner, en forsker kjent for å se på gruvemønstrene til den opprinnelige Bitcoin (BTC) gruvearbeideren, har vendt oppmerksomheten mot Bitcoin Trader blokkene som er utvunnet av Satoshi Nakamoto.

Lerner gjorde en forhåndsvisning av sine siste funn tilgjengelig for Cointelegraph. Forskningen hans er basert på det uregelmessige mønsteret til Least-Significant-Byte (LSB) av blokkeringsfeltet

Det siste året publiserte Lerner en blogg som utvidet sin opprinnelige forskning fra 2013 . Han antydet at Satoshi av en ukjent grunn avstod fra gruvedrift de første fem minuttene av blokkintervallet. Andre forskere har også utvidet Lerners forskning. TechMiX viste at alle blokkene som ble utvunnet av Satoshi kunne grupperes i fem kurver, basert på frekvensfordelingen for Nonce LSB-verdiene.

En nonce blir økt med hvert nytt forsøk på å løse et gruvepuslespill. Tilsynelatende brukte Satoshis utstyr ikke hele den tilgjengelige nonce-plassen, men fokuserte bare på et begrenset utvalg. Lerners siste forskning indikerer at Satoshi dekrementerte ikke-verdien i stedet:

Det viste seg at gjenbrytning avslører en sterk tendens fra Patoshi gruvealgoritme til å velge høyere mangler når du skanner den indre mangelen. Denne tendensen antyder at mangelen ble dekrementert, noe som er det motsatte som Satochi-klientversjonen 0.1 gjør.

Dette fører til en mer interessant konklusjon som kanskje vil gjøre slutt på diskusjonen om typen utstyr som Satoshi Nakamoto brukte:

Siden ikke-ubalansen avtar når man analyserer to subranges sammen, antyder dette at Patoshi skannet de 5 subrangesene parallelt, men hver subrange internt i rekkefølge. Dette er i strid med en teori om at Patoshi distribuerte den første gruvegården på 50 uavhengige datamaskiner (eller ethvert annet høyt avkoblet system) og støtter teorien om at Patoshi ganske enkelt var multi-threading i en high-end CPU.
Hvis Lerners konklusjoner er riktige, vil dette gi større tro til hypotesen om at Satoshi Nakamoto var en enkelt person og ikke et team. Dette ville også satt en annen spiker i Craig Wrights påstander om å være en Bitcoin-skaper, ettersom han flere ganger har indikert at han brukte dusinvis av datamaskiner for å gruve de tidlige blokkene.