Tässä on syy, miksi miljardööri Mark Cuban valitsee Ethereumin Bitcoinin sijaan

Mark Cuban perustelee Ethereumia sanomalla, että Bitcoin on luonnostaan rajallinen arvovarasto.

Mark Cuban sanoo, että Ethereum on parempi arvosäilö kuin Bitcoin. Puhuessaan juontaja Laura Shinille Unchained-podcastissaan Cuban sanoi, että Ethereumin monipuolisuus tekee siitä hänen silmissään houkuttelevamman vaihtoehdon, kun taas Bitcoin ei tarjoa juuri muuta kuin arvovarastona, ainakaan tasolla 1.

„Näiden kahden välillä on merkittäviä eroja. Molemmat ovat tehokkaasti alustoja, jotka mahdollistavat paljon. Mutta Bitcoin on nyt kehittynyt ensisijaisesti arvovarastoksi, ja sitä on hyvin vaikea käyttää mihinkään muuhun“, Cuban sanoi.

Monipuolisuus tekee Ethereumista paremman arvovaraston

Vaikka Bitcoin on tällä hetkellä lähes viisinkertainen markkinakapasiteetti Ethereumiin verrattuna, se ei välttämättä tarkoita, että Bitcoin olisi viisi kertaa parempi. Joidenkin, myös Mark Cubanin, mielestä Ethereum on parempi valinta näiden kahden välillä riippumatta markkinakapasiteetin kokoeroista.

Cubanin mukaan syynä on Bitcoinin huonompi hyötyarvo Ethereumiin verrattuna. Hän huomautti, että perustavanlaatuinen ero tulee älykkäistä sopimuksista tai niiden puutteesta johtavassa kryptovaluutassa:

„Ethereumissa on vain paljon enemmän sisäänrakennettua hyödyllisyyttä sen orgaanisessa ja natiivissa muodossa. Pelkästään kyky käyttää älykkäitä sopimuksia orgaanisesti ja natiivisti on merkittävä ero juuri nyt.“

Melko ristiriitaisesti Cuban uskoo, että tämä tekee Ethereumista paremman vaihtoehdon arvon säilyttäjäksi. Perustellessaan tätä väitettä Cuban viittasi Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559:ään sekä ETH 2.0:aan syinä, joiden vuoksi sijoittajien kannattaa ostaa Etheriä Bitcoinin sijaan tällä hetkellä.

„1559:n myötä kaikki muuttuu, ja se, mitä tapahtuu tulevaisuudessa, vaikuttaa siihen, miten ihmiset suhtautuvat siihen nimenomaan arvovarastona“, hän totesi.

Kaivostyöläisten kapina kariutui olemattomiin

EIP 1559:n on määrä tulla käyttöön tämän vuoden heinäkuussa osana Lontoon hard forkia. Se uudistaa Ethereumin transaktiomaksujärjestelmän korvaamalla huutokauppamallin kelluvalla vakiohinnoittelumekanismilla, joka mukautuu verkon ruuhkautumisen mukaan.

Näin saataisiin ennakoitavampi maksujärjestelmä, jonka hinnan määrittelee verkko, eivät louhijat. Transaktiomaksut myös poltetaan sen sijaan, että niillä täytettäisiin louhijoiden taskut, mikä toimii deflatorisena mekanismina.

Oletettavasti Cuban tarkoitti, että tarjonnan vähentäminen ETH:n polttamisen kautta lisää sen arvosäilytyskäyttöä. Sekä ehkä parantaa verkon käytettävyyttä, vaikka EIP 1559 ei välttämättä tarkoita alhaisempia kaasumaksuja.

Siitä huolimatta EIP 1559 on ollut viime aikojen kiistellyin ehdotus. Tulojen menettämisen pelossa louhijat uhkasivat siirtää hashing-tehon yhteen louhintapooliin 1. huhtikuuta. He halusivat „valistaa“ yhteisöä siitä, mitä voi tapahtua, jos louhijat koordinoivat voimannäyttöä.

Kyseinen päivämäärä tuli ja meni, eikä uhkausta toteutettu. Sen sijaan debakelin avainhenkilöt ovat puhuneet siitä, että louhintaa on siirretty muihin verkkoihin, kuten Ravencoiniin.